ZOEKEN

Waar is de gemakkelijkste manier om te emigreren vanuit Rusland: landen, documenten, stadia van emigratie

De vraag waar de gemakkelijkste manier isemigreren uit Rusland, vragen veel mensen. Helaas is in ons land nu niet de beste situatie. Vooral in economische termen. Omdat velen beginnen te zoeken naar een plek in de zon buiten het land.

waar is de gemakkelijkste manier om uit Rusland te emigreren

Organisatorische momenten

Voordat je het hebt over hoe veel gemakkelijkerom uit Rusland te emigreren, is het de moeite waard om kort algemene kwesties te bespreken. Kies een land voor uw toekomstige permanente verblijf is niet zo eenvoudig. Bovendien is het een zeer verantwoordelijke beslissing.

Eerst moet je de economische situatie bestuderen.in de staat waarnaar de toekomstige migrant de ogen legde. En we praten niet alleen over salarissen, maar ook over prijzen, evenals belastingen. Als de indicatoren hetzelfde zijn als in Rusland, is het beter om het land van de beoogde lijst te verwijderen. Het zal moeilijk zijn om aan de nieuwe situatie te wennen, dus er zouden voordelen moeten zijn in de vorm van een aanzienlijk verbeterde financiële staat.

Het is belangrijk om te weten te komen of er een sociaal netwerk isondersteuning en een goede houding tegenover buitenlanders (of zelfs niet-gelovigen). Zijn er legale mogelijkheden om permanent te leven en als vooruitzicht op het verkrijgen van burgerschap?

Als u de gegevens van Rosstat gelooft, in 2015 voorde grens verliet iets meer dan 57 duizend mensen. Ongeveer 30% van hen koos Europese landen als hun woonplaats. Vooral populair was Malta, Duitsland, Griekenland en de Verenigde Staten. Maar volgens de statistieken van de VN is het totale aantal immigranten uit de Russische Federatie dat in het buitenland woont ongeveer 10.600.000 mensen.

Het is echter de moeite waard terug te gaan naar het hoofdonderwerp. En aparte aandacht om de stadia van emigratie op te merken. Er zijn er vier. En de eerste is het belangrijkste. Een persoon moet het land binnenkomen en het legaal doen (bij voorkeur op een visum voor de lange termijn). De volgende fase is het verkrijgen van een tijdelijke verblijfsvergunning. De derde stap is het verlenen van een vergunning voor permanent verblijf. Maar de laatste, laatste fase - dit krijgt de status van burger.

Met de laatste hebben velen problemen. Burgerschap kan immers slechts op twee manieren worden verkregen. De eerste is om een ​​geschikte etnische achtergrond te hebben. De tweede is om te naturaliseren in het gastland. Dat wil zeggen, om volledig onder te duiken in zijn cultuur en manier van leven, en om zonder uitzondering aan alle immigratievereisten te voldoen. Maar ze zijn in elke staat. En hierover kun je wat meer vertellen.

Montenegro

Als we praten over de gemakkelijkste manieremigreren uit Rusland, dan is dit land eerst en vooral opmerkelijk. Deze Balkanstaat is een van de meest toegankelijke voor inwoners van onze Federatie. Er zijn geen strikte vereisten voor het verkrijgen van permanent verblijf. Montenegro is immers nog geen deel van de Europese Unie.

Eerst moet je het doel van de verhuizing bepalen. Dit kan een training zijn of het verkrijgen van een bepaalde kwalificatie, seizoensgebonden werk of het plegen van een commerciële activiteit. En ook vluchtelingen, verhuizingen om humanitaire redenen, de aankoop van onroerend goed en hereniging met familieleden.

Om constant te kunnen wonen en werkenin Montenegro moet je Boravak krijgen. Dus hier is de bijbehorende resolutie. Afhankelijk van het type transport, kan de lijst met documenten die nodig zijn voor de uitvoering variëren. Maar aangezien de meest populaire optie onder mensen een stap is in verband met de verwerving van permanent werk in Montenegro, is het vermelden waard in deze zaak.

Een buitenlands paspoort is vereist - zoals het origineel,en kopieën - plus een vertaling in de Montenegrijnse taal. Het tweede vereiste document is een werkvergunning. En een certificaat waarin staat dat Montenegrijnen niet naar deze plek solliciteren (gegeven door een potentiële werkgever). Ik heb ook een medische verzekering en een langetermijnhuurovereenkomst nodig. Als een persoon geen appartement huurt, maar van plan is om met vrienden / familieleden te wonen of hij heeft zijn eigen persoonlijke vierkante meters in Montenegro, dan zijn er documenten nodig om dit feit te bevestigen.

U moet ook een medisch onderzoek ondergaan bij een lokale artsziekenhuis en haal daar het juiste certificaat vandaan. Je hebt een diploma van het onderwijs nodig, evenals het vertaalde exemplaar. En een document dat zijn nostrificatie bevestigt.

Heb ook een bon nodig voor het betalen van diensten voorvervaardiging boravaka en certificaat bevestigen de aanwezigheid van 3.650 euro per persoon. Waarom is het nodig? Wat is dan precies de jaarlijkse waarde van Boravak (10 euro per dag). Trouwens, nog steeds een certificaat van geen strafblad nodig.

Hoe zit het met de prijs? Voor alle diensten die verband houden met de productie van dit document, moet u ongeveer 400 euro betalen. Dit zijn vertalingen van documenten, verzekeringen, medische certificaten, certificering van documenten, bemiddeling, enz.

emigratie naar Israël vanuit Rusland

Duitsland

Uiteraard moet worden opgemerkt en aandachtland, praten over waar de gemakkelijkste manier om te emigreren uit Rusland. De gemakkelijkste manier om Duitsland te bereiken is mensen met Duitse wortels en joden te verplaatsen. Maar weinige van deze "kenmerken" verschillen, dus het is beter om over de algemene voorwaarden te praten.

Veel landen voor immigranten uit Ruslandstel tamelijk zware omstandigheden in. Duitsland is geen uitzondering. Om hier een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd te krijgen, moet u ten minste 5 jaar op het grondgebied van de staat wonen. Je moet ook een goede burger zijn - niet om een ​​strafblad te hebben, te werken, belasting te betalen, Duits te kennen.

Dus om te beginnen, heb wat tijdwoon in Duitsland. En hiervoor moet je een identiteitskaart krijgen. Het wordt gegeven aan mensen die in Duitsland willen leren of er een baan willen krijgen; vluchtelingen, evenals individuen die ervan dromen terug te keren naar hun thuisland (voormalige burgers van een bepaalde staat zijn) of herenigd met hun familie.

Trouwens, hooggekwalificeerde specialisten,van belang voor het land, geeft een blauwe kaart van de EU af. Ze is 4 jaar actief geweest. En het kan mensen aantrekken die een arbeidsovereenkomst hebben gesloten met een onderneming met een salaris van minstens 48.400 euro. Houders van een blauwe kaart hebben het recht om na 21 maanden een verblijfsvergunning te verkrijgen. Alleen is het noodzakelijk om een ​​bekwaamheidstest in het Duits af te leggen en een cijfer van "B1" te behalen (tenminste).

De meest cruciale stap is om te krijgenburgerschap. Je moet 8 jaar in Duitsland wonen om je aan te melden. Maar zoals de praktijk laat zien, wordt de timing vaak verkort. Als iemand een inburgeringscursus heeft gevolgd, dan zijn deze voor hem 7 jaar. Behaalde je enig succes in integratie? Toen 6 jaar oud. En als een buitenlander getrouwd is met een burger van Duitsland, dan wordt de periode teruggebracht tot 4 jaar.

emigratie naar Finland vanuit Rusland

Israël

Hier, zoals in het geval van Duitsland, is het het gemakkelijkst voor Joden. Voor hen is emigratie naar Israël vanuit Rusland eenvoudig. En dit wordt 'repatriëring' genoemd. Maar nogmaals, het is beter om je niet meer te concentreren op veelvoorkomende zaken.

Dus de persoon die voor de implementatie staateen dergelijke onderneming als emigratie naar Israël vanuit Rusland moet een volwassene zijn. En om op het grondgebied van de staat te zijn tijdens het verwerven van zijn burgerschap. Voorafgaand aan dat, ten minste drie jaar om permanent te wonen in Israël (legaal, met toestemming). Kennis van het Hebreeuws is ook vereist. En iedereen die een Israëlisch paspoort wil hebben, moet afstand doen van zijn vorige staatsburgerschap. Neem dan de eed af.

Maar repatriëring wordt geregeld door de wet "On Return". Een repatriate in Israël is iemand die is geboren uit een jood of is bekeerd tot het jodendom.

De documenten vereisen civiele enbuitenlands paspoort, geboorteakte (zowel zijn eigen als familieleden), sociale documenten (bij bevestiging / ontbinding van het huwelijk, overlijden van naaste familieleden), paspoortfoto, visumaanvraagformulier, certificaat van geen strafblad. Alle documenten moeten in het Engels en het Hebreeuws worden vertaald en vervolgens door een notaris worden gewaarmerkt. Repatrianten moeten nog steeds gegevens verstrekken over hun Joodse familieleden gedurende drie generaties. Trouwens, je kunt nog steeds foto's uit het familiearchief leveren - ze zullen de relatie opnieuw kunnen bevestigen.

Finland

Voor Russen die permanent verblijf in dit land wensen te ontvangenWees hier voorzichtig. Elke persoon die voor zichzelf een dergelijk doel heeft gesteld, is verplicht om een ​​serieuze reden te bepalen. Aangezien het de meeste aandacht besteedt aan de hoogste autoriteiten bij de beslissing over de afgifte van een vergunning voor permanent verblijf.

Emigratie naar Finland vanuit Rusland is het meest toegankelijkvoor een persoon die zijn huwelijk wil binden met een burger van Suomi. En ook voor diegenen die zich willen herenigen met hun familie en terugkeren naar hun thuisland (zoals in het geval van Duitsland).

Een andere emigratie naar Finland vanuit Rusland is echt voor mensen die hier willen werken. Na 4 jaar ononderbroken werkervaring heeft een persoon het recht om een ​​permanente verblijfsvergunning aan te vragen. Hetzelfde geldt voor studeren.

Mensen die hun staat verlieten vanwegeDe buitengewone omstandigheden van oorlog, vervolging voor ras en religie hebben het recht asiel aan te vragen in Suomi. Alleen de autoriteiten zullen zorgvuldig alle verstrekte gegevens controleren. Als alles goed gaat voor een vluchteling, krijgt hij een visum voor een jaar en na 24 maanden kunnen ze een permanente verblijfsvergunning aanvragen. Alleen gedurende de hele tijd moet een persoon zich houden aan de wetten van Finland. En aan het eind de taalvaardigheidstoets afleggen (Fins of Zweeds). Iedereen behalve de vluchtelingen heeft, naast het traditionele pakket documenten, een bewijs van huisvesting (dezelfde huur), een bewijs van inkomen en een betaalde consulaire vergoeding nodig.

emigratie naar de VS vanuit Rusland

Amerika en Canada

Emigratie naar de VS vanuit Rusland gebeurt nuoveral. En er zijn verschillende redenen waarom je daar lang kunt blijven. De eerste is dat een persoon een veelgevraagde specialist is en dat hij wordt geaccepteerd voor langdurig werk. Na vijf jaar in de Verenigde Staten kan hij burgerschap krijgen.

De tweede reden is het huwelijk met een Amerikaan (terughoudendheid). Als hij binnen drie jaar na zijn gevangenschap niet ophoudt te bestaan, kan de vreemdeling het staatsburgerschap aanvragen. Dit recht wordt ook aan militairen en grote investeerders gegeven. Maar hoe dan ook, elk van hen moet trouw zweren aan de Verenigde Staten. En uit de documenten naast de standaardset, hebt u een aanvraagformulier, een kopie van een groene kaart, een kleurenfoto, een bewijs van betaling van de staat en vingerafdrukken nodig. Kennis van de taal wordt bepaald tijdens een gesprek met een vertegenwoordiger van de staat. Over het algemeen vormt emigratie naar de Verenigde Staten vanuit Rusland geen speciale moeilijkheid. In 2013 werden bijvoorbeeld iets minder dan een miljoen groene kaarten uitgegeven.

Emigratie naar Canada, naar een buurland van Amerika,uitgevoerd volgens verschillende nationale programma's. De meest populaire is de federale geschoolde arbeider. Volgens haar is emigratie naar Canada beschikbaar voor mensen met een perfecte kennis van Engels of Frans, die een kwaliteitsopleiding hebben gevolgd, bevestigd door ICAS of WES, en die minstens een jaar in hun specialiteit in hun land hebben doorgebracht. Als een zakenman van plan is om te verhuizen, worden er verschillende eisen aan hem gesteld. Dit is de afwezigheid van ziekte, de legaliteit van het verkrijgen van fondsen en de afwezigheid van een crimineel verleden.

emigratie naar Spanje vanuit Rusland

Spanje

In deze staat kun je al die dingen doenredenen die hierboven zijn beschreven. Maar toch, emigratie naar Spanje vanuit Rusland heeft zijn eigen bijzonderheden. Een verblijfsvergunning en een permanente verblijfsvergunning zijn hier bijvoorbeeld nauw met elkaar verbonden. En de gemakkelijkste manier is om hier een permanente verblijfsvergunning voor de werkende klasse te krijgen. Dat wil zeggen, degene die erin geslaagd is om een ​​arbeidsovereenkomst te sluiten. Hij komt in aanmerking om permanent in Spanje te blijven. Maar mensen die hier onroerend goed hebben gekocht mogen hier maximaal 180 dagen per jaar blijven, maar niet meer dan 3 maanden op rij. Tenzij ze geen bewonerskaart hebben uitgegeven.

En dus volledige emigratie naar Spanje vanuit Rusland,implicerend burgerschap, heeft zijn valkuilen. Een paspoort van een burger van dit land kan worden verkregen door hier 10 jaar lang op papier te leven. Voor mensen die getrouwd zijn met een Spanjaard (Coy), wordt de periode teruggebracht tot 1 jaar. En moeten nog steeds afstand doen van hun geboortelandsburgerschap.

Maar de woning op de zetel van de arbeid te krijgende gemakkelijkste manier. U moet een werknemer van een Spaans bedrijf zijn voor twee jaar. Naast de standaardset documenten hebt u een contract en gegevens over de werkgever nodig.

Tsjechische Republiek

Dit land is van bijzonder belang. Emigratie naar Rusland vanuit Rusland is zo eenvoudig mogelijk voor mensen die hun eigen bedrijf in deze staat willen openen. Het maakt niet uit hoe vreemd het is. Sterker nog, velen openen hier eendagsvestigingen om het recht op leven zonder te vertrekken veilig te stellen, waarna ze een baan krijgen. Immers, de lokale wetgeving is zo loyaal mogelijk! Fiscale betalingen zijn minimaal en eigenaren van kleine bedrijven komen in aanmerking om te huren. En gedurende de eerste 3 jaar stelt niemand speciale eisen aan de winstgevendheid. Omdat er een normaal proces is om gedurende 5 jaar ondernemer te worden.

Emigratie naar de Tsjechische Republiek vanuit Rusland is eenvoudig en voorhooggekwalificeerde specialisten. Er zijn hier maar weinig werkplekken, maar professionals op het gebied van IT-technologieën en medicijnen worden met open armen ontvangen. Op een werkvisum kan een persoon na 2,5 jaar een permanente verblijfsvergunning krijgen. Het is geen wonder dat de Tsjechische Republiek wordt opgenomen in de lijst van "Beste landen voor emigratie uit Rusland."

Mensen die ook aan een lokale universiteit willen studerenkrijg gewoon een vaste verblijfplaats. Alleen hier wordt een studentenvisum alleen afgegeven aan mensen die geen 25 jaar oud zijn. Hiermee moet rekening worden gehouden. Overigens is de studieperiode slechts de helft van de zogenaamde ervaring voor permanente bewoning inbegrepen.

emigratie naar Canada

Australië

Een fatsoenlijke levensstandaard en rust in dit land maakt het voor velen aantrekkelijk. Dus emigratie naar Rusland vanuit Rusland in de afgelopen jaren is geen zeldzaamheid.

Nogmaals, de meesten gaan hierheen om te werken. Australië aanvaardt graag hooggekwalificeerde professionals met ervaring. Hun leeftijd moet minimaal 18 en maximaal 49 jaar zijn. Een hoog niveau van kennis van het Engels is vereist (bevestiging van IELTS is verplicht), de afwezigheid van gevaarlijke ziektes en strafblad.

Wie is hier de vraag? De vraag is relevant, maar het antwoord daarop is nog lang niet veranderd. En het maakt niet uit of ze van plan zijn naar de Verenigde Staten te verhuizen of vanuit Rusland naar Canada te emigreren. De lijst met beroepen is altijd hetzelfde. Overal zijn er niet genoeg goede IT-specialisten, ingenieurs, financiers, economen en artsen.

Zakelijke immigratie vindt hier ook plaats. Alleen is het beschikbaar voor mensen onder de 55 jaar (soms zijn er uitzonderingen) die niet alleen geld, maar ook vier jaar ervaring hebben op het gebied van ondernemings- of kapitaalbeheer. Initieel verleende verblijfsvergunning voor vier jaar. En dan kan de persoon een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd aanvragen.

emigratie naar de Tsjechische Republiek vanuit Rusland

Zweden

Eindelijk - een paar woorden over het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunningland. De emigratie van Russen van Rusland naar Zweden is niet bijzonder succesvol gemarkeerd. Waarom? Omdat deze staat zeer strenge eisen stelt aan mensen die ervan dromen hier een verblijfsvergunning te krijgen. Toch moet Zweden worden vermeld bij het overwegen van de beste landen voor emigratie uit Rusland. Omdat de levensstandaard hier erg hoog is, evenals de lonen.

Hier is alleen een baan krijgen hier extreemmoeilijk. Onlangs is een aanzienlijk aantal buitenlanders naar Zweden verhuisd. Dus heeft de overheid de vereisten voor het aannemen van burgers van andere landen aangescherpt. Als een persoon onderdeel wil worden van een bedrijf, moet hij zijn uniekheid als een specialist bewijzen. Ervaring, kwaliteit van het onderwijs, vaardigheden - dit alles moet worden aangetoond. Dit is nodig voor de werkgever, die de overheid nog moet bewijzen dat een burger van Zweden, die de beste kwaliteiten en vaardigheden heeft, niet beweert zich op een plaats te bevinden die een buitenlander neemt.

Zachtere eisen zijn van toepassing op mensen die zich willen herenigen met hun familie of willen investeren in de lokale economie.

Welnu, zoals je kunt zien, zijn er verschillende manieren om naar een andere staat te verhuizen voor een permanente verblijfsvergunning. En de vereisten zijn in principe voldoende. Iedereen met de juiste begeerte en bekwaamheid zal het aankunnen.

  • evaluatie: